Tämä on osa yhdistyksen toiminnan historiaa

Vuoritsalo
& Vuorikievari

Erämaasaari luontopolkuineen ja Vuorikievari venematkan päässä. 

Päiväretki Vuoritsalossa

Käytettävissämme on Pohjoisella Päijänteellä, Vuoritsalon saarella 240 hehtaarin maa-ala merkittyineen luontopolkuineen. 

Edestakainen vesimatka kestää 1,5 h perilläoloon jää näin ollen n. kuusi tuntia. Ajan voi käytää monimuotoisessa ”erämaasaaressa”  vaeltamiseen, marjastamiseen, sienestämiseen. Löytyretkeen saaren pohjoisosaan Vuoripeikon lammelle ja löytää reitinvarrelta peikon rumpukivi. Perheen lapset saattavat nähdä vilaukselta jopa vuoripeikon tai saaren menninkäisen. 

Päivään voi yhdistää Vuorikievarissa saunomisen, uimisen, makkaratulet ja muun puuhastelun kievarin upeissa maisemissa.

Vuoritsalo on Jyväskylän toiseksi suurin ja suurin kokonaan kaupungin alueella sijaitseva saari

480 hehtaarin kokoinen Vuoritsalo on sisäosiltaan kallioinen, ja sen korkein kohta on noin 90 m Päijänteen pintaa korkeammalla.

Sauno, ui ja nauti luonnosta Vuorikievarissa

Saaren rannalla on tukikohtana Vuorikievari, joka käsittää hirsisen päärakennuksen, saunan, pitkän laiturin ja upean hiekkarannan.

Saaressa on useita luonnonsuojelualueita. Laita osien alavilta rinteillä on muun muassa lehmusta kasvavia lehtoja. Lehdoista suurin on koilliskärjessä oleva 4,2 ha laajuinen luonnonsuojelualue. Alueella on noin puolensataa puumaista lehmusta ja satoja pienempiä yksilöitä. Alueella kasvaa myös perinteisinä lehtopensaina mustakonnanmarjaa, näsiää, koiranheisiä ja lehtokuusamaa.

– Wikipedia, Vuoritsalo.

Ota yhteyttä ja yhdessä räätälöidään retki Päijänteelle.